Shopping Cart

Een van mijn beste tijdritten ooit!

Posted by ADMIN admin@beatcyclingclub.com on
Een van mijn beste tijdritten ooit!

Vorige week kwamen Daniel Abraham en Alex Mengoulas voor BEAT uit op het NK tijdrijden. Zij waren niet de enige BEAT leden die meereden, Ardjan van der Linden reed op hetzelfde parcours het NK Elite zonder contract. De staf van BEAT hielp hem op de dag zelf met zijn voorbereiding op de race, en door hem tijdens de rit te achtervolgen met de ploegwagen. Zo maakte Ardjan voor een dag deel uit van de BEAT wegploeg. Hij vertelt ons hoe hij elke dag tot het uiterste kan gaan en het beste uit zichzelf haalt om zich zo te kwalificeren voor het NK.

“Ik ben Ardjan, 27 jaar oud en woonachtig in Eindhoven. In het dagelijks leven werk ik op de Technische Universiteit Eindhoven aan het halen van mijn doctoraal op het gebied van de chemische biologie. Daarnaast fiets ik graag, 6 jaar geleden ben ik begonnen met fietsen en 4 jaar geleden ben ik voor het eerst wat FUNklasse wedstrijden gaan rijden. Vorig jaar heb ik mijn eerste licentie afgenomen bij de KNWU en ben ik me gaan focussen op het wedstrijdrijden.

Start van mijn wielercarrière

Mijn eerste wedstrijdlicentie heb ik afgenomen bij een wielervereniging in de buurt van Eindhoven. Ik wilde daar een grote stap maken in mijn progressie als wielrenner. Ik kende veel mensen in de club en de ploeg had een goede reputatie in de omgeving, dus het leek een logische keuze. Toch voelde ik me niet helemaal op mijn plek binnen de ploeg. Ik mistte iets, dus besloot ik het ergens anders te gaan proberen. Na veel mooie dingen gezien en gehoord te hebben over BEAT heb ik de keuze gemaakt om de overstap te maken. Vooral de mogelijkheid om mijn licentie af te nemen, en verder zonder enige verplichtingen mijn seizoen zelf in te kunnen delen waren hierbij doorslaggevend.

Ik kwam er al vrij snel achter dat mijn kracht op de fiets lag in het tijdrijden. Ik heb een (relatief) grote motor en vind het leuk om lang en hard op kop te rijden. Daarnaast viel mijn geringe ervaring op het gebied van rijden in een peloton gelijk op, waardoor ik niet op mijn gemak op de fiets zat. Vandaar leek het tijdrijden ook een logische stap voor mij.

Hard werken en hard trainen

Ik sta wekelijks meer dan 40 uur in een laboratorium. Het is dus lastig om tijd te vinden om goed te trainen. Sinds januari heb ik een eigen trainer in dienst genomen en train ik aan de hand van een door hem uitgezet trainingsschema. Mijn beschikbare fietstijd (ik kom aan ongeveer 15 tot 20 uur per week) wordt heel specifiek ingericht op het verbeteren van mijn prestaties op de tijdritfiets. Ook heb ik een wedstrijdprogramma van tijdritten afgewerkt in opbouw naar het NK, met als hoogtepunt de winst op het districtskampioenschap van district zuid-oost!

 

Een van mijn beste tijdritten ooit

Ik ben zeer tevreden over mijn prestatie op het NK. Voor mijn gevoel was dit een van mijn beste tijdritten ooit, zeker als ik kijk naar de wattages en de gemiddelde snelheid die ik heb gereden. Mijn uitslag (44e van de 50) was wat tegenvallend, maar dat heb ik snel kunnen verwerken door naar mijn eigen prestatie te kijken en mij te bedenken dat ik hier gewoon heb gestaan ondanks mijn drukke dagelijkse leven!

Na het NK heb ik even rustig aan gedaan, maar ik ben nu alweer bezig met trainen. Een volgend doel heb ik nog niet echt, het is wel even fijn om voorlopig geen echte doelen in mijn hoofd te hebben. Ik hoop in ieder geval volgend jaar weer terug te kunnen keren op het NK, het liefst nog sterker dan dit jaar!”

Older Post Newer Post