Shopping Cart

De zomer van Roy

Posted by ADMIN admin@beatcyclingclub.com on
De zomer van Roy

We hebben het de afgelopen tijd veel gehad over Theo Bos, Matthijs Büchli en Laurine van Riessen. Zij draaien in Japan mee met het keirincircuit en werken op die manier toe naar de start van het volgende baanseizoen. Maar dit is niet voor alle renners weggelegd. Wat doen de andere renners om zo fit mogelijk aan de start van het seizoen te staan? Vandaag spreken we met Roy van den Berg over hoe hij de zomer door brengt.

Om te beginnen, hoe heb jij het WK ervaren?

“Het was natuurlijk een goed geslaagd WK. Ik heb alles eruit gehaald wat ik wilde. Mijn doel om de snelste starter van het toernooi te zijn is gelukt, en we reden bijna een wereldrecord. Mijn ronde van 17.1 seconden uit staande start was een dik persoonlijk record. Ik heb dus gepiekt op het juiste moment, daar ben ik heel blij mee”

Zijn er dingen veranderd nu je wereldkampioen bent?

“Voor mij zelf is er eigenlijk niet veel veranderd, behalve dat ik nu natuurlijk in het mooie witte pakje met regenboogkleuren mag rijden. Daar ben ik wel heel trots en dat voelt ook heel goed, nu moet ik hem zien vast te houden.”

Wat zijn je doelen voor het komende seizoen, en wat ga je doen om die te behalen?

“Mijn doel is weer om heel constant te starten tijdens het aankomende seizoen. We zijn met een groep van de KNWU naar Mallorca afgereisd om te werken aan de basis. Ik ben daar 12 dagen geweest en heb ontzettend veel uren gemaakt, veel kilometers op de fiets. Daarnaast heb ik mezelf goed verzorgd om elke dag weer fris op de fiets te zitten, dat is ook goed gelukt. Ik had goede benen. Ik hoop constant te starten op alle wereldbekers, het EK en het WK. Ik wil de goede, stabiele tijden van afgelopen seizoen vast houden. In mei doen we ook nog een aantal windtunneltests op de nieuwe fiets. Dan kijken we wat het beste past.”

 

Roy is met de nationale selectie op Mallorca

 

Naar welke wedstrijden werk je momenteel toe?

“De eerste wedstrijden die we gaan rijden zijn twee wedstrijden in mei Duitsland en Tsjechië. Deze wedstrijden gebruiken we als voorbereiding op de Europese Spelen die eind juni in Minsk worden gehouden. Dat is mijn eerste grote doel, daar wil ik goed zijn en vlammen.”

Older Post Newer Post