Shopping Cart

Zeven nationale titels op het Nederlands kampioenschap baanwielrennen

BEAT Renners hebben maar liefst zeven nationale titels binnengehaald op het NK Baanwielrennen in Apeldoorn. Yoeri Havik spande de kroon met vier rood-wit-blauwe truien. Laurine van Riessen mocht tweemaal op het hoogste schavot van het podium staan en ook Tijmen van Loon wist één keer Nederlands kampioen te worden.

Afgelopen jaren wist BEAT al meerdere nationale titels binnen te slepen. Ook dit jaar waren onze renners zeer succesvol. Op de eerste dag was het direct raak voor Sam Ligtlee, Tijmen van Loon, Laurine van Riessen en Yoeri Havik. Ligtlee en Van Loon wonnen zilver en brons op de sprint, terwijl Van Riessen en Havik allebei goud pakten op de keirin en scratch.

Ook op de tweede dag werden de medailles op dezelfde manier verdeeld. Yoeri Havik was dominant op de puntenkoers en won die zeer ruim. Opnieuw was er zilver en brons voor Ligtlee en Van Loon, ditmaal op de keirin. Laurine van Riessen was ook in de sprint de snelste. "Het was super mooi dat het NK überhaupt door kon gaan", blikte Laurine van Riessen terug de wedstrijd. "Ik ben erg blij met mijn titels en heel tevreden met hoe ik er nu voor sta."

Op de slotdag werden er maar liefst drie gouden medailles gewonnen. Tijmen van Loon was de snelste op de kilometer, waardoor hij zijn derde medaille van het NK wist te winnen. Yoeri Havik kroonde zich tot de absolute koning van het NK, want na zeges op de scratch en puntenkoers, won hij op de slotdag ook de afvalkoers en de madison, samen met Cees Bol. Voor het eerst sinds Wim Stroetinga in 2008 lukte het iemand om vier nationale titels te pakken.

Liveblog:

Einde Dag 3

Wat een fenomenaal Nederlands Kampioenschap voor BEAT! Maar liefst zeven gouden medailles, twee zilveren medailles en twee bronzen medailles voor onze Renners. Viermaal mocht Yoeri Havik het rood-wit-blauw in ontvangst nemen, tweemaal was Laurine van Riessen de sterkste en op de slotdag won Tijmen van Loon de kilometer. Van Loon werd ook nog twee keer derde en Sam Ligtlee werd twee keer tweede, waardoor er in totaal maar liefst elf medailles werden gewonnen!

Dag 3 - 13:45 uur

Yoeri Havik is de koning van het NK! Na titels op de scratch, puntenkoers en afvalkoers, wint hij nu samen met Cees Bol ook nog de koppelkoers! De eerste man sinds Wim Stroetinga die in 2008 er in slaagde om vier nationale titels in de wacht te slepen.

Dag 3 - 12:26 uur

Drie keer is scheepsrecht voor Tijmen van Loon! Na bronzen medailles op de sprint en keirin, is hij nu de snelste op de kilometer! Het is zijn eerste individuele titel bij de elite, nadat hij vorige maand al samen met Sam Ligtlee en Theo Bos de teamsprint won.

Stijn Geluk en Jasper van den Ende eindigde als vijfde en achtste.

Dag 3 - 12:03 uur

1, 2, 3! Hattrick voor Yoeri Havik! Na titels op de scratch en de puntenkoers, wint hij nu ook de afvalkoers. Dan ben je een hele grote meneer.

Dag 3 - 11:32 uur

Go big or go home! De grote plaat wordt er op gemonteerd voor de 500 meter van Laurine van Riessen, maar het lukt haar helaas niet om daarmee haar derde Nederlandse titel binnen te slepen. Met een tijd van 35.597 wordt ze uiteindelijk vijfde op haar laatste onderdeel dit NK.

Begin Dag 3

Het is nog één keer knallen voor onze renners op het NK. Vanaf 11 uur start de finaledag, met daarop de afvalkoers bij de mannen, de 500 meter bij de vrouwen en afsluitend ook nog de koppelkoers bij de mannen. Ook Renners Tijmen van Loon, Stijn Geluk en Jasper van den Ende komen nog in actie op de kilometer

Einde Dag 2

Dag 2 zit er op en wat voor mooie dag was het! Opnieuw vier medailles, waaronder twee gouden medailles voor Yoeri Havik en Laurine van Riessen. Ook Sam Ligtlee en Tijmen van Loon mochten net als gisteren een zilveren en een bronzen medaille ophalen.

Morgen staat er nog één dag van het NK op de agenda, met daarbij de afvalkoers bij de mannen, de 500 meter bij de vrouwen en de afsluitende koppelkoers bij de mannen.

Dag 2 - 16:16 uur

En ook Yoeri Havik pakt zijn tweede Nederlandse titel! Hij wint zeer dominant de puntenkoers en pakt na gisteren in de scratch nu zijn tweede Nederlandse trui!

Dag 2 - 15:37 uur

Daar is de tweede Nederlandse titel voor Laurine van Riessen! Ze wint ook de tweede heat en is nu na Nederlands kampioen op de keirin ook Nederlands kampioen op de sprint!

Dag 2 - 14:59 uur

De eerste klap is een daalder waard. Laurine van Riessen wint de eerste heat tegen Steffie van der Peet. Nog één zege verwijderd van een tweede Nederlandse titel!

Dag 2 - 14:22 uur

De eerste medailles van de dag zijn een feit! Sam Ligtlee en Tijmen van Loon veroveren andermaal de zilveren en bronzen medaille! Op de keirin moeten ze alleen Harrie Lavreysen voor zich dulden, die Nederlands kampioen wordt.

Dag 2 - 14:04 uur

Met de lunch net achter de kiezen zien we dat Laurine van Riessen zowel de eerste als tweede rit wint en zich zo dus plaatst voor de finale van de sprint.

Dag 2 - 13:17 uur

Stap 1 is gelukt! Yoeri Havik en Matthijs Büchli hebben zich allebei geplaatst voor de finale van de puntenkoers. Na een korte pauze gaan we verder met de halve finales van het sprinttoernooi bij de vrouwen.

Dag 2 - 12:15 uur

Daar is de tweede zege voor Laurine van Riessen in de kwartfinale! Ze is door naar de halve finales van de sprint die later vanmiddag verreden zal worden. We gaan ons nu klaar maken voor de kwalificaties van de puntenkoers met Matthijs Büchli en Yoeri Havik.

Dag 2 - 11:24 uur

So far, so good! Laurine van Riessen wist zich met de snelste tijd te kwalificeren voor de kwartfinales van de sprint en op de keirin zijn zowel Sam Ligtlee als Tijmen van Loon door naar de grote finale!

Begin Dag 2

Vanaf 11 uur barst het baangeweld in Apeldoorn weer los! We beginnen direct met de kwalificatie van de sprint, waarbij we Laurine van Riessen in actie zullen zien. Later op de dag zien we ook nog Sam Ligtlee, Matthijs Büchli en Yoeri Havik in actie op de keirin en de puntenkoers. Lukt het ze vandaag weer om medailles te pakken?

Einde Dag 1

Wat een eerste dag! Gouden medailles voor Laurine van Riessen en Yoeri Havik op de keirin en scratch, Sam Ligtlee pakt knap zilver op de sprint en voor Tijmen van Loon wacht de bronzen medaille op de sprint. Wat een prachtige afsluiting van dag 1 van het Nederlands kampioenschap baanwielrennen!

Morgen gaan we verder met de sprint bij de vrouwen, de keirin bij de mannen en de puntenkoers bij de mannen!

Dag 1 - 16:25 uur

Daar is de tweede titel! Yoeri Havik wint de scratch op imposante wijze en is zo de nieuwe Nederlands kampioen! In 2013 won hij de scratch al en nu acht jaar later doet hij het opnieuw. Klasse, Yoeri!

Dag 1 - 16:01 uur

Laurine van Riessen is Nederlands kampioene op de keirin! Ze pakt op twee ronde voor het einde de kop een geeft die niet meer af! Na titels in 2015, 2016, 2017, 2018 én 2019 is dit haar elfde Nederlandse titel. Gefeliciteerd, Laurine!

Dag 1 - 15:47 uur

Het is een tweede plaats op de sprint voor Sam Ligtlee! Hij pakt de zilveren medaille op het NK! Tijmen van Loon zal later nog in actie komen voor de beslissende sprint voor de bronzen plak.

Dag 1 - 14:26 uur

Het is Sam Ligtlee die zich plaatst voor de finale van de sprint! Hij verslaat Tijmen van Loon in de derde heat en zal in de finale het opnemen tegen Harrie Lavreysen.

Dag 1 - 14:07 uur

Laurine van Riessen is door naar de finale op de keirin! Zij wint haar heat en mag zich opmaken voor de finale. Tijmen van Loon wist de tweede heat tegen Sam Ligtlee te winnen, waardoor we ons op mogen maken voor de derde en beslissende heat!

Dag 1 - 13:39 uur

1-0 voor Sam Ligtlee. Hij verslaat Tijmen van Loon nipt in de eerste heat. Zometeen de tweede heat, maar eerst tijd voor de keirin met Laurine van Riessen.

Dag 1 - 13:27 uur

Door naar de finale! Yoeri Havik en Matthijs Büchli hebben zich geplaatst voor de finale van de scratch! Ook Vincent Hoppezak wist zich te plaatsen voor die finale.

Dag 1 - 12:52 uur

BEAT-clash coming up! Sam en Tijmen winnen allebei ook de tweede heat en zullen het in de halve finale later vanmiddag tegen elkaar opnemen. Stijn Geluk werd uitgeschakeld door Lavreysen.

Dag 1 - 12:21 uur

Sam Ligtlee is goed begonnen aan het NK. Hij wist zich als derde te kwalificeren voor de kwartfinale, waar hij Gino Knies in de eerste rit versloeg. Ook Tijmen van Loon wist de eerste rit te winnen van Tony Boon. Stijn Geluk verloor de eerste rit tegen Olympisch kampioen Harrie Lavreysen en Jasper van den Ende wist zich helaas niet te plaatsen voor de kwartfinales.