Shopping Cart

OP WEG NAAR OLYMPISCHE GESCHIEDENIS

Posted by BEAT Cycling Club on
OP WEG NAAR OLYMPISCHE GESCHIEDENIS

In de zomer van 2018 maakte Laurine van Riessen de overstap naar BEAT Cycling Club om haar Olympische droom waar te kunnen maken. Na haar schaatsmedaille op de Olympische Winterspelen van 2010 is ze op jacht naar eremetaal op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo, een prestatie die nog door geen enkele Nederlandse sportvrouw is geleverd. In deze blogserie neemt ze je mee in haar weg naar Tokyo รฉn naar de geschiedenisboeken. Deze week: aflevering 1: De olympische droom.

"Afgelopen zomer maakte ik de overstap naar BEAT Cycling Club om mijn Olympische droom waar te kunnen maken. De komende periode neem ik je mee op mijn weg naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Hierin ga ik laten zien wat je allemaal kunt en moet doen om datgene te bereiken wat je wil.

Vanuit het schaatsen ben ik ongeveer 3,5 jaar geleden overgestapt naar het baanwielrennen om op de Spelen in Rio de Janeiro in 2016 voor een medaille te strijden op het onderdeel teamsprint. Dit is helaas niet gelukt. Ook al was het een mooie ervaring, uiteindelijk kwam ik daar voor een medaille.

Daarom heb ik na die Olympische Spelen besloten om me 4 jaar volledig te richten op het baanwielrennen en niet meer terug te keren naar het schaatsen. Ik ga er alles aan doen om tijdens de Spelen in Tokyo echt mee te kunnen doen om de medailles en hiermee de eerste Nederlandse vrouw te worden met een medaille op de Winter- en Zomerspelen. Dat is mijn doel.

Op de weg daarnaartoe wil ik er alles aan doen om mijn doel te bereiken. Daarom ben ik na de Spelen van 2016 een samenwerking aangegaan met de Engelse baanploeg Matrix Pro Cycling. Hier heb ik een plan gemaakt om alles wat er maar mogelijk is te verbeteren: materiaal, mijn eigen krachttrainer, suppletie, testen, trainingen en natuurlijk de wedstrijden.

Om de volgende stap in mijn ontwikkeling te kunnen maken, ben ik de afgelopen zomer overgestapt naar BEAT Cycling Club. Samen met BEAT wil ik zorgen voor een optimale voorbereiding op de Spelen en op het kwalificatietraject hier naartoe.

Ik weet inmiddels dat het enorm moeilijk is om een medaille te halen op de Spelen, maar ik zal er alles aan doen om die kans zo groot mogelijk te maken. Hoe ik dit doe lees je in mijn volgende blog."

Older Post Newer Post