Shopping Cart

YVES COOLEN: ZOWEL MEZELF ALS DE CLUB AAN MOOIE MOMENTEN HELPEN

Posted by BEAT Cycling Club on
YVES COOLEN: ZOWEL MEZELF ALS DE CLUB AAN MOOIE MOMENTEN HELPEN

We hebben al een groot deel van de toevoegingen aan de wegploeg gesproken. Vandaag is Yves Coolen (23) aan de beurt. Hij komt over van Home Solutions – Anmapa. Een ploeg op het Belgische nationale niveau. BEAT is dus zijn eerste team op het continentale niveau. We zijn benieuwd hoe hij zich wil gaan bewijzen en wat zijn verwachtingen voor het seizoen zijn.

Hoe kom je de winter uit?

“Ik denk dat ik tevreden kan en mag zijn over mijn winter. Januari en Februari heb ik doorgebracht in Calpe, Spanje. Dit was ideaal om te trainen omdat het daar wat warmer is dan hier in België. Ik heb daar dus de nodige uren kunnen maken en de wedstrijd specifieke trainingen kunnen doen in de zon. Qua training heb ik eigenlijk niet veel veranderd ten opzichte van andere jaren dus ik verwacht net als de andere jaren weer goed de winter uit te komen”

Hoe zou je jezelf omschrijven?

“Ik zie mezelf als een renner die kan overleven in wat lastigere koersen en daarna kan rekenen op zijn sprint. Ik kan dus vooral uit de voeten in wedstrijden waar een compacte groep bij de streep aan komt.

Wat zijn je doelen komend jaar?

“Het doel is eigenlijk om zowel de BEAT club als mezelf aan mooie herinneringen te helpen en om zo verder te bouwen aan de toekomst van beiden. Hoe dat precies gaat lukken is afwachten en zien hoe het seizoen loopt. Ik hoop er in ieder geval te staan bij de eerste koers op Rhodos komend weekend.

Hoe denk je jezelf te kunnen bewijzen komend seizoen?

“Door gewoon mijn ding te blijven doen zoals ik altijd doe. Ik kom natuurlijk van een ploeg van het nationale niveau in België, maar heb daar al wel een aantal UCI 1.2 wedstrijden gereden. Op deze wedstrijden heb ik denk ik al wel laten zien dat ik het continentale niveau aan kan dus ik verwacht dat dat ook dit seizoen zeker goed gaat komen. Ik ga gewoon mijn best doen en hopelijk op die manier met de club een paar prijzen kunnen pakken.

Older Post Newer Post