Shopping Cart

RACEN IN ENGELAND!

Posted by BEAT Cycling Club on
RACEN IN ENGELAND!

Dit weekend reizen de renners van de wegploeg af naar het Verenigd Koninkrijk. Zij staan daar zondag aan de start van de Rutland – Melton Cicle Classic. Het is een UCI 1.2 wedstrijd over 198,5 kilometer. De start is om 12 uur (Nederlandse tijd) in Oakham en de finish rond 5 uur in Melton Mowbray. De wedstrijd wordt getekend door een aantal onverharde stroken en grindpaden.

Voor Adam Lewis is deze wedstrijd een thuiswedstrijd. Het is de enige wedstrijd van het seizoen in Engeland waar de hele ploeg naar afreist, dus hij wil zich van zijn beste kant laten zien. Hij vertelt ons over zijn verwachtingen voor de race:

“Door de onverharde wegen denk ik dat positionering cruciaal wordt in de wedstrijd. Hierdoor is het een beetje te vergelijken met de kasseienkoersen in Nederland en België. Ik denk dat de stijl van de race ons team heel goed ligt aangezien alle renners gewend zijn aan het agressief koersen. Ik denk dus dat we ambitieus kunnen zijn en kunnen gaan voor de winst. Luuc (Bugter) en Piotr (Havik) zijn goed in vorm dus ik denk dat die de wedstrijd kunnen winnen, daarnaast denk ik dat alle renners in de ploeg sterk genoeg zijn om voor een topresultaat te gaan. Dit is belangrijk aangezien elke renner elk moment uitgeschakeld kan worden door een lekke band op een van de grindpaden…”

“Ik ben persoonlijk ook goed in vorm dus ik hoop zelf ook te gaan voor een mooi resultaat. Ik benader de wedstrijd als alle andere maar ik zal zeker weten extra motivatie hebben omdat ik thuis race en mijn familie en vrienden langs de kant staan te kijken. Ik hoop dat dat me net dat beetje extra geeft om te kunnen gaan voor de winst!”

Older Post Newer Post