Shopping Cart

PIOTR VERDEDIGT ZIJN TITEL

Posted by BEAT Cycling Club on
PIOTR VERDEDIGT ZIJN TITEL

Zaterdag is een belangrijke dag voor de wegploeg. Piotr Havik verdedigt dan zijn titel in de Ronde van Overijssel. Zijn overwinning van vorig jaar betekende de eerste UCI-zege in de geschiedenis van BEAT. De wedstrijd gaat dit jaar over 200 kilometer met start en finish in Rijssen. De start is om 12 uur en de finish rond 5 uur.

Vorig jaar viel Piotr met nog 10 kilometer te gaan aan vanuit de voorste groep. Niemand reageerde op dat moment en Piotr was weg. Harry Tanfield, inmiddels actief in de World Tour voor Katusha - Alpecin, maakte nog de oversteek, maar in een sprint-a-deux was Piotr hem de baas. Gaat de titelverdediger dit jaar voor dezelfde tactiek?

β€œAls ik naar de weerberichten kijk, denk ik dat ik (en het team) het heel anders aan moet pakken dan vorig jaar. Vorig jaar was er niet al te veel wind, maar reed er gelukkig wel een sterkte kopgroep weg. Waardoor het peloton ook heel de dag hard moest rijden. Nu verwacht ik door de wind en de regen eerder een groot slagveld, waardoor je als renner constant mee moet blijven koersen en jezelf niet te veel kan sparen. Ik verwacht dat ik persoonlijk, en BEAT als team een stuk meer in de gaten gehouden ga worden. We moeten dus zelf strijd maken, maar tegelijkertijd ons koppie erbij houden. Wij hebben in ieder geval niks aan een afwachtende wedstrijd. Hoe harder de wedstrijd is hoe moeilijker de concurrentie echt op mijn wiel kan rijden.”

β€œOf ik weer kan winnen? Alles kan! Mijn conditie is meer dan goed genoeg om te winnen. Ik ga er in ieder geval alles aan doen om mijn titel te verdedigen, of hem op zijn minst binnen het team te houden. Ik verwacht dat we opnieuw de koers kunnen bepalen en zeker vier renners bij hebben die sterk genoeg zijn voor de winst.”

De koers is zaterdag live te volgen via RTV Oost.

Older Post Newer Post