Shopping Cart

Ik heb de droom werkelijkheid zien worden

Posted by ADMIN ADMIN@Beatclcyclingclub.com on
Ik heb de droom werkelijkheid zien worden

Eind 2016 kwam Piotr Havik als eerste renner binnen bij BEAT. Sinds zijn komst is hij altijd betrokken geweest bij de ontwikkeling van de club en door de jaren heen uitgegroeid tot misschien wel het belangrijkste gezicht van BEAT Cycling Club. Na twee succesvolle seizoenen in het continentale team van BEAT maakt Piotr nu eindelijk zijn verdiende stap naar het Pro Continentale niveau (In 2020 Pro League). Volgend seizoen rijdt hij in dienst van Riwal Readynezz Cycling Team.

Veel interesse

Na het sterke seizoen van Piotr was er veel interesse van World Tour en Pro Continentale ploegen: “Riwal nam vroeg in september contact met mij op. Het eerste gesprek gaf vertrouwen maar ik was op dat moment nog druk bezig met een plekje in een World Tour team. De focus lag met name op Katusha en Dimension Data, maar door de fusering van Katusha en Israel Cycling Academy en het stoppen van Roompot - Charles werden de plekjes in de World Tour steeds schaarser. Ik moest dus schakelen en nadenken welk Pro Continentaal team het beste bij mij zou passen. Ik heb gekozen voor Riwal omdat zij het meeste vertrouwen naar mij toe uitspraken, een duidelijk performance plan voor me klaar hadden liggen en zeer ambitieus ingesteld zijn met het oog op de start van de Tour de France in Denemarken 2021.”

Moeilijke, maar belangrijke stap

“Het was een hele moeilijke keuze om BEAT te verlaten. Mijn droom was (en is nog steeds) om met BEAT op het hoogste niveau te rijden. De afgelopen twee jaar merkte ik dat mijn groeicurve sneller ging dan die van BEAT. Dat is natuurlijk logisch, als team heb je meer tijd nodig om te groeien dan als individu, maar daardoor moet ik nu dus wel voor mezelf kiezen. Sporttechnisch gezien is dit een zeer belangrijke stap in mijn carrière, een stap waar ik al twee jaar klaar voor was en waardoor ik mijn wielercarrière nu verder kan ontwikkelen. Ondanks dat was het wel een soort strijd met mezelf om te beslissen wat goed voor me is.”

Droom wordt werkelijkheid

“Ik vond het prachtig om de complete groei van de club en de profteams mee te maken. Ik was er vanaf het begin bij, toen alles nog een droom was. Langzaam heb ik die droom werkelijkheid zien worden. Ik ben trots op de stappen die we gemaakt hebben. De sportieve successen zullen me natuurlijk bij blijven, maar daarnaast zijn ook de allereerste club meet-up, de clubkampioenschappen en de Café BEAT evenementen in Ede en Amsterdam hoogtepunten voor mij. Ik neem zeker nog geen afscheid bij BEAT. Ik ga wel voor een ander team rijden, maar ik blijf zeker nog betrokken bij de club. Ik ga proberen om regelmatig bij clubevenementen langs te komen, al moet mijn wedstrijdprogramma dat wel toelaten.”

Older Post Newer Post