Shopping Cart

BOS WINT ZILVER OP KILOMETER TIJDRIT

Posted by BEAT Cycling Club on
BOS WINT ZILVER OP KILOMETER TIJDRIT

Theo Bos heeft vandaag op de wereldkampioenschappen in Polen zijn veertiende WK-medaille gewonnen. Met een tweede tijd wint Bos zilver op de kilometer tijdrit. Hij moest in de finale alleen de Fransman Quentin Lafargue voor zich dulden.

Bos ging vandaag voor goud, maar kon zijn droom niet verwezenlijken. Hij reageert teleurgesteld: “Ik ben niet tevreden over mijn tijd vandaag. Ik had echt onder de minuut moeten rijden hier, maar dat lukte niet. Je ziet dat er dan één renner wel op dat niveau zit en die wordt wereldkampioen. Ik had gehoopt om een imponerende tijd van onder de minuut te rijden in de finale, waardoor de Fransman na mij met een nerveus gevoel aan zijn rit zou moeten beginnen. 

"Ik ben natuurlijk wel trots op mijn WK-medaille en zeker trots op het seizoen dat ik met BEAT Cycling Club gedraaid heb. Maar het doet pijn dat ik vier jaar op rij een medaille pak, die niet goud is. Heel jammer. Ik heb wel alles gegeven, twee keer op maximaal gereden, dus ik kan zeker stellen dat er niet meer in zat. Maarja. Jammer.”

Laatste dagen wereldkampioenschappen

Dit weekend sluiten de wereldkampioenschappen voor BEAT Cycling Club af met het sprinttoernooi bij de heren (waar Matthijs Büchli start) en de Keirin voor de dames op zondag (waar Laurine van Riessen start en Nicky Degrendele haar titel verdedigt).

 

Foto: Sportfoto.nl

Older Post Newer Post