Shopping Cart

ADAM LEWIS: EEN MOOI VERHAAL VOOR DE WIELERSPORT CREËREN!

Posted by BEAT Cycling Club on
ADAM LEWIS: EEN MOOI VERHAAL VOOR DE WIELERSPORT CREËREN!

Adam lewis (23) is de laatste nieuwe wegrenner die we spreken voor de start van het seizoen. Hij komt over van het Belgische T Palm – Pole Continental Wallon, waar hij vorig jaar zijn eerste seizoen op continentaal niveau heeft gereden. Hij heeft dus wat ervaring in UCI wedstrijden. We spraken hem over hoe hij zich dit seizoen bij BEAT wil ontwikkelen.

Je bent naar België verhuisd om professioneel wielrenner te worden. Wat maakt België hiervoor een betere omgeving dan Engeland?

“Ja ik ben een paar jaar geleden naar België verhuisd. Vooral door de bereikbaarheid van de wedstrijden. In de zomer kan je praktisch gezien elke dag van de week racen en zijn al de wedstrijden binnen 30 kilometer van je woonplaats. In Engeland moest ik soms 2, 3, 4, soms zelfs 5 uur rijden om een race per weekend te kunnen rijden. Dit maakte het een makkelijke beslissing om naar België te verhuizen en heeft me echt geholpen om wedstrijdervaring op te kunnen doen en me te kunnen ontwikkelen als coureur.”

Wat zijn je sterke punten op de fiets? Welke wedstrijden passen bij jou?

“Ik denk dat mijn kracht ligt in heuvelachtige wedstrijden. Ik ben een lichte renner, ongeveer 63 kg, dus ik hou van de wedstrijden in de Ardennen en in Nederland in de Limburgse heuvels. In vlakke wedstrijden kan ik ook mijn mannetje staan en mijn werk doen voor de ploeg, maar voor mezelf richt ik me vooral op de heuvelachtige wedstrijden.”

Vorig jaar reed je ook op continentaal niveau. Je hebt dus al wat UCI wedstrijden gereden. Hoe wil je je dit jaar verder ontwikkelen? Wat zijn je doelen voor het seizoen?

“Vorig jaar was mijn eerste jaar op continentaal niveau. Dit heeft me veel ervaring gebracht die me komend jaar zal helpen. Het niveau en de tactieken in de continentale wedstrijden zijn totaal anders dan die in de amateurkoersen. Dit jaar kan ik leren van de ervaring die ik heb opgedaan en die gebruiken in de finales van de koersen dit jaar. Ik wil het seizoen goed starten, dat is goed voor het zelfvertrouwen. Ik richt me dus vooral op de heuvelachtige wedstrijden zoals de Volta Limburg Classic en de Flèche Ardennaise. Ik hoop een aantal top tien noteringen te kunnen behalen in UCI 1.1 wedstrijden.”

Wat verwacht van BEAT ten opzichte van je vorige team? Waarom heb je de stap gemaakt?

“Ik hoop meer steun te krijgen rondom wedstrijden. Hoe goed ik het ook had bij het vorige team, er was daar niet veel budget. Er was dus niet veel steun rondom de wedstrijden. Ik kijk uit naar de steun die de staff en sponsors van BEAT kunnen bieden. Ook kijk ik er naar uit om samen te werken de ervaren begeleiding van Theo Maucher en Egon van Kessel. Ik denk dat zij me kunnen helpen ontwikkelen als renner. De grootste reden voor de overstap is dus het hele begeleidingsteam dat BEAT te bieden heeft. Daarnaast is BEAT ook een gaaf project om deel van uit te maken. Iets anders doen in de wielerwereld, vooruit kijken.”

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

“Ik wil zo hoog mogelijk komen in de wielerwereld. Of dat World Tour niveau is weet ik niet, maar dat is wel het doel waar ik naartoe werk. Elk jaar tot nu toe gaat het een beetje beter dus ik hoop die lijn door te kunnen trekken. Ik hoop samen met BEAT naar de top te gaan. Dat zou een mooi verhaal zijn in de wielerwereld.”

 

Older Post Newer Post