Shopping Cart

EK zilver voor Theo Bos op de kilometer tijdrit!

Posted by ADMIN ADMIN@Beatclcyclingclub.com on
EK zilver voor Theo Bos op de kilometer tijdrit!

Op de laatste dag van het EK baanwielrennen in Apeldoorn bewees Theo Bos opnieuw dat hij op zijn oude dag nog steeds bij de wereldtop hoort. Net als op het WK van vorig seizoen was alleen de fransman Quentin Lafargue sneller op de tijdrit over 1.000 meter.

Kwalificatie en Finale snel achter elkaar

In de ochtendsessie wist Theo zich met een strakke race te kwalificeren voor de finale. Zijn tijd van 1:00:226 bracht hem naar een derde plek in de kwalificatie, waar de eerste acht renners zich plaatsten voor de finale. De finale werd al snel daarna, in het begin van de middagsessie gereden. โ€œDat was heel zwaar, maar wel in mijn voordeel. ร‰รฉn kilometer is al zwaar, maar twee kilometers binnen twee uur is echt heftig. Ik ben wat taaier dan de meeste concurrentie dus ik had goede hoop. In de kwalificatie heb ik niet 100% gereden om nog wat over te hebben voor de finale.โ€

Verbluffende slotronde

In de finale leek Theo tijdens de eerste 750 meter niet een topresultaat te gaan halen. Bij de doorkomst op 750 reed hij slechts de zesde tijd. Een verbluffend snelle slotronde bracht hem echter toch nog naar een tijd van 1:00:409. De tijd was iets langzamer dan in de ochtendsessie, maar toch goed voor een tweede plek in de finale! โ€œOp het WK was het al close, nu zat ik er nog dichter bij. Ik was vanmiddag iets langzamer. Lafargue ook, maar helaas net niet genoeg. Het verschil was klein, ik ben blij met het niveau dat ik mee heb kunnen nemen uit Japan. Over twee weken rijden we de eerste wereldbeker van het seizoen, in Minsk. Hopelijk kan ik daar weer wat laten zien!โ€

Older Post Newer Post